Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Τεχνική είναι...

…η μέθοδος χρήσης των υλικών για την ολοκλήρωση ενός έργου.
Με διαφορετική τεχνική δουλεύουμε την ακουαρέλα, τα λάδια, τα ακρυλικά ή τα παστέλ.
Η σωστή ακαδημαϊκή γνώση της χρήσης των υλικών, μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε πιο πέρα, να ερευνήσουμε νέους τρόπους εφαρμογής και έτσι να δημιουργήσουμε την προσωπική μας τεχνική, δηλαδή το προσωπικό ύφος και έκφραση.
Τεχνικές υπάρχουν πολλές ακόμα και για το ίδιο υλικό.
Εκτός από τις κλασσικές, αυτές που παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι οι μικτές, δηλαδή εκείνες στις οποίες χρησιμοποιούμε 2, 3 ή και περισσότερα υλικά μαζί. Πολλές φορές δε, όσο πιο ασύμβατα θεωρητικά είναι τα υλικά μεταξύ τους, τόσο πιο ενδιαφέροντα τα αποτελέσματα της ματιέρας που δημιουργούν.

1 σχόλιο:

Nota Kimothoi είπε...

ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ "ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ=ΖΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ" ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ?????????????????????????
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΣΑΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ , ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ...ΠΡΟΣΤΥΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΥΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΛΟΠΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ! ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΟΥ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΥΓς ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ!
ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ